Glutenfri tårta

Min kära mamma fyllde år i Söndags, så jag och Adam hjälptes åt med att baka en tårta åt henne.
Foto: Adam Isaksson | Redigering: Emelie Lång (Jag) 
 
Som botten gjorde vi en Lätt sockerkaka, eller mosskaka, som den också kallas. Vi fyllde den med marsankräm och hallon. Sen hävde vi grädde ovanpå och spritsade kanterna. Till "topping" delade vi After Eight på mitten så de blev som trekanter, och sedan avslutade jag med lite strössel.
 
 
Recept på tårtbottnen
 
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl (eller glutenfritt mjöl)
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (eller om man vill, rivet skal av 1/2 citron)
1 dl hett vatten
 
Slå på ugnen och häv den på 200 grader, eller 175 grader om du kör med varmluft. Smörj och bröa sedan en form.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman de båda mjölsorterna, bakpulvret och eventuell smaktillsats i en annan bunke (eller så gör man som mig, och struntar i det och blandar i allt direkt.) Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt vattnet. 
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min.

Kommentera här: