2014

•Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag skulle ha varit med på min första fölning, men det gick ju som det gick och blev inte alls den fina upplevelse jag och min mamma hoppats på… 

Förutom den upplevelsen, som nästan var en aning traumatisk, tror jag inte att jag gjort så mycket nytt. Isåfall måste det nog vara att jag faktiskt börjat fota mer och börjat lära mig kameran mer ordentligt och att jag börjat experimentera med inställningarna.

 

•Hur har ditt 2014 varit?

Fantastiskt! Jag började umgås med Adam efter att ett bra tag, ha samlat mod till att gå fram och prata med honom. Till slut vågade jag gå fram och prata med honom. Nu är vi tillsammans, och jag är så otroligt glad och tacksam att jag fick en sån underbar pojkvän. 

Året har väl inte endast varit bra heller, det har funnits en hel del motgångar som jag har varit tvungen att kämpa mig igenom, men nu är allt bättre, som tur är.

Malvas bortgång har inte direkt varit lätt för någon i familjen och är en av sakerna som har varit otroligt svåra under det här året.

 

•Vad spenderade du mest pengar på?

 Bio och middag med Adam, tror jag. Annars julkappar och presenter åt de som fyllt år. 

  

•Gjorde någonting dig riktigt glad?

Det finns väl rätt många saker som gjort mig glad i år, men några nämnvärda är väl när valparna kom och när jag öppnade mina julklappar. Jag fick några som jag blev riktigt, riktigt glad av.

Annars någonting som gjort mig riktigt glad, som är värt att nämna, är nog att jag äntligen har insett att det finns de som faktiskt tycker om mig för den jag är. Det finns få saker som är så härliga som att inse det. Att inse att man duger, precis som man är.

  

•Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?

 Try av Colbie Caillat & Freak av Molly Sandén - 2 låtar som har fått mig att börja tänka om och känna att jag inte är den enda som känner mig utanför och annorlunda. 

Turn the Tide & Together av Ailucrash - Låtar från filmen ’Jag saknar dig’ en riktigt bra film som betyder väldigt mycket för mig. 

Friends av Ed Sheeran - Låten stämmer in väldigt bra på en sak som hände i somras och den tar mig tillbaka dit varje gång jag hör den.

  

•Är det något du saknar år 2014 och vill ha 2015?

Nej, just nu känner jag att jag har allt jag behöver. 

 

•Vad är din största framgång 2014?

Att jag har fått ett mycket bättre självförtroende. Äntligen känner jag att jag kan vara mig själv utan att de andra kommer döma varenda liten sak jag gör. Och även om de gör det, varför ska jag bry mig? Jag har insett att jag kan inte alltid vara alla till lags, och det är omöjligt att få alla att tycka om mig.

Det viktigaste jag har insett under 2014 är nog att det spelar ingen roll om alla andra gillar mig, så länge jag själv tycker om vem jag är som person.

 

•Vad vill du säga till dig själv inför 2015?

Att jag ska fortsätta jobba på självförtroendet! Jag kan mer än vad jag tror. Och att jag duger för precis den jag är, alla är olika och ingen kan säga att jag behöver ändra på mig.